Eng Swe |     Shop
AFFÄRSIDÉ

Vår affärsidé är att använda oraffinerad tång i våra hudvårdsprodukter.

Vi bearbetar tången minimalt, tången används i sin rena, ursprungliga form så långt det är möjligt. Vi använder tången som en råvara, obearbetat, för att kunna tillgodogöra oss dess mineraler, vitaminer och spårämnen, oraffinerat, precis som det är i havet.

Tången utvinns i vår olja, som macerat, vilken sedan tillsätts som tångolja i våra krämer. Tången har kvar sin grundstruktur genom hela tillverkningsprocessen. Tången sköljs så lite som möjligt vid skörd, för att ha kvar den geléstruktur som omger tången och som verkar mjukgörande på huden.


DOFT

I våra produkter har vi tillsatt ekologisk eterisk olja som doftessens. En del av produkterna är utan doft för att tillgodose behovet hos allergiker av en doftlös produkt, eller för personer med extra känslighet för dofter. Samtliga ingredienser i våra produkter är ekologiska.


ESSENTIELLA FETTSYROR

Till kropps- samt ansiktsoljorna använder vi ekologisk olja med en sammansättning av essentiella, livsnödvändiga fettsyror, linolsyra och linolensyra. Fettsyrorna är viktiga för att hålla huden frisk och binda fukt.


KÄNSLIG HUD

Vid hudproblem såsom eksem, psoriasis, atopiskt eksem, eller torr hud saknar huden den skyddsbarriär som håller huden tät och ger skydd mot yttre påfrestningar, vilket gör att även dusch och rengöring kan vara en påfrestning för en oskyddad hud. En torr och skadad hud släpper lättare in främmande ämnen och blir på så vis extra utsatt för yttre påfrestningar.

Vid kontinuerlig användning av oljor som innehåller essentiella fettsyror, bygger huden successivt upp sin barriär och klarar yttre påfrestningar bättre.


FÖRPACKNINGAR

Vi använder glas i våra flaskor och har valt att inte ha någon förpackning till tvålarna. Tvålarna levereras inslagna i papper för att minska användandet av förpackningar.

Förpackningar slutar ofta med att de hamnar i soporna och därmed ökar sophanteringen, det vill vi minska med tanke på vår miljö.